ZMAG-ova članica Petra Pavleka nominirana za nagradu Fierce Woman Award

12.05.2022.

ZMAG-ova članica Petra Pavleka sudjelovala je, kao jedna od nominiranih, na dodjeli nagrada Fierce Woman Award za istaknute pojedinke koje su svojim stvaralaštvom, djelovanjem i postignućima obilježile tekuću godinu. 

Petra je krajobrazna arhitektica koja je kao studentica proputovala Europu uz Erasmus i Grundtvig projekte u potrazi za zelenim znanjima i dobrim održivim praksama. Zanat je ispekla surađujući s nekoliko arhitektonskih biroa, te se zadnjih godina intenzivno interesira za proizvodnju vlastitite hrane i uzgojni potencijal na javnim površinama. Sudjelovala je u različitim zelenim građanskim akcijama, te educirala zainteresiranu javnost o okolišnim temama. Trenutno radi u ZMAG-u kao voditeljica Društvene banke sjemena i voditeljica programa hrane, a aktivno je uključena u građansku Inicijativu za javni voćnjak na Jarunu.

Fierce Women Award treću godinu zaredom dodjeljuje portal Voxfeminae.net i društveno poduzeće Fierce Women, čime žele skrenuti pažnju na individualan i konkretan doprinos u borbi za rodnu ravnopravnost, pravednost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj. Ove je godine za nagradu nominirano preko 80 iznimnih pojedinki i organizacija, a uz našu krajobraznu arhitekticu i aktivisticu Petru, tu su se našle i druge zelene aktivistice kao što su Mateja Angelina Kramar iz udruge "Zasadi stablo, ne budi panj", Silvija Kolar-Fodor iz udruge "Biovrt-u skladu s prirodom" i Tatjana Uzelac, dobitnica prestižne nagrade Kolos za izuzetni doprinos struci u kategoriji hidrotehnike.

Drago nam je da se i zeleni aktivizam sve više prepoznaje kao društveno korisna vrijednost te su nas, uz ovu nominaciju, dodatno motivirale i osnažile i nominacije drugih zelenih dama. Čestitamo svim nominiranim ženama i dobitnicama nagrade.

Ostale vijesti iz teme

24 Svi 2022

Nakon sudjelovanja na konferenciji „Zajedno znanjem“ u Splitu, posjetili smo Solinsku atrakciju "Nove starine" te permakulturno imanje Pere Vojkovića na Visu.

Pročitaj više >
23 Svi 2022

U srijedu 11.5. ugostili smo mlade i motiviranje učenike Osnovne škole Ivane Brlić - Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog.

Pročitaj više >

Početkom svibnja u Zagrebu održan je festival "Dobra energija" na kojem je sudjelovao i ZMAG-ov član Ivan Zoković.

Pročitaj više >
Više novosti