European Ideas Lab

11.07.2018.

Pozvani smo na događaj Europen Ideas Lab koji se održao od 5. srpnja do 7. srpnja 2018. u Grazu. Cilj događaja je bio okupiti istomišljenike iz središnje Europe koji djeluju u području održivosti, zaštite okoliša i stvaranja boljih životnih uvjeta kako bi raspravili, predložili nove ideje i učili jedni od drugih. Glavne teme događaja bile su: ekologija i okoliš, demokracija i mediji, ekonomija i budućnost rada. U prvom bloku sudjelovali smo na radionici The zucchini democracy gdje smo raspravljali o inicijativama društveni vrtovi te raspravljali o njihovom stvaranju i upravljanju. Na radionici Zero Waste Initiatives are Spreading All Over Europe. Lets Share Them! slušali smo o inicijativama i primjerima Zero Waste pokreta i podijeli ideje za njegovo širenje. Na drugom bloku sudjelovali smo na radionici New biotechnologies: GMOs may flood EU by backdoor gdje smo raspravljali o novim tehnologijama u poljoprivrednoj proizvodnji koje uključuju GMO tehnologiju a žele se probiti na tržište bez označavanja proizvoda s GMO, iznosili smo ideje kako bi javnost bila bolje obaviještena. Na radionici Greenwashing and The Green Lie, na kojoj je sudjelovao i redatelj filma Green Lie Werner Boote, poznati po filmu Plastic Planet, slušali smo i raspravljali o primjerima varanja kupaca u pogledu ekološke odgovornosti tvrtke, gdje tvrtke iznose lažne informacije za javnost da su aktivnosti koje provode ili njihovi proizvodi ekološki odgovorni kako bi se što bolje prodali. Na samom događaju upoznali smo zanimljive ljude i razmijenili kontakte. Hvala European Ideas Lab timu na pozivu i organizaciji!

Ostale vijesti iz teme

ZMAG je u srpnju održao dvije kreativne radionice u sklopu ljetnog programa Ljeto kod Tesle Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Pročitaj više >
02 Kol 2021

Održan i drugi ciklus treninga za buduće stručnjake za mjerenje i praćenje društvenog utjecaja poduzeća međunarodnom metodologijom Economy for the Common Good (ECG).

Pročitaj više >
29 Srp 2021

U novom izdanju magazina D&D koji je na kioscima, inspirirajte se dobrim primjerima iz vrtova Kopenhagena i otoka Krka. 

Pročitaj više >
Više novosti