Edukacije za održivo življenje

"Eko kreativci" na VG FESTU

15.06.2022.

I ove smo godine sudjelovali na VG FESTU, festivalu urbane kulture u Velikoj Gorici, s radionicom kreativnog recikliranja za djecu.

Pod sloganom Ne VGtiraj, eko reagiraj,  i ove su godine na VG festu održane ekološke radionice za djecu i odrasle. U subotu 4.6.2022. u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici, ZMAG je pokazao kako na jednostavan i maštovit način ponovno upotrijebiti predmete koji nas svakodnevno okružuju.

Na radionici pod nazivom Eko kreativci, koju je održala Sonja Mikulek, izrađivali su se različiti uporabni i dekorativni predmeti od otpadne ambalaže. Tako su od plastičnih boca, limenki i tetrapaka nastale originalne kućice i hranilice za ptice te ukrasne posude za cvijeće, a plastični čepovi i gumbi sa tipkovnice poslužili su kao figure za različite društvene igre.

Ostale vijesti iz teme

Održali smo četvrto po redu ZERO WASTE događanje u Koprivnici, u suradnji s Forumom udruga nezavisne kulture - FUNK: radionicu izrade prirodnih sapuna, pod vodstvom Sabine Makaj.

Pročitaj više >

Početkom svibnja u Zagrebu održan je festival "Dobra energija" na kojem je sudjelovao i ZMAG-ov član Ivan Zoković.

Pročitaj više >

ZMAG-ov član Ivan Zoković održao je, u suradnji s organizacijom Pokret otoka, nova predavanja o solarima i građanskoj energiji.

Pročitaj više >
Više novosti