Edukacije za održivo življenje

"Eko kreativci" na VG FESTU

15.06.2022.

I ove smo godine sudjelovali na VG FESTU, festivalu urbane kulture u Velikoj Gorici, s radionicom kreativnog recikliranja za djecu.

Pod sloganom Ne VGtiraj, eko reagiraj,  i ove su godine na VG festu održane ekološke radionice za djecu i odrasle. U subotu 4.6.2022. u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici, ZMAG je pokazao kako na jednostavan i maštovit način ponovno upotrijebiti predmete koji nas svakodnevno okružuju.

Na radionici pod nazivom Eko kreativci, koju je održala Sonja Mikulek, izrađivali su se različiti uporabni i dekorativni predmeti od otpadne ambalaže. Tako su od plastičnih boca, limenki i tetrapaka nastale originalne kućice i hranilice za ptice te ukrasne posude za cvijeće, a plastični čepovi i gumbi sa tipkovnice poslužili su kao figure za različite društvene igre.

Ostale vijesti iz teme

Na poziv profesorice Katarine Štavlić, naš voditelj Matko Šišak održao je na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi predavanje i diskusiju" Inovacijski projekti u funkciji održivog poslovanja – primjer dobre prakse ZMAG-a".

Pročitaj više >

Nakon radionica vrtlarenja, ponovno smo se uputili do Brodarice sudjelovati u projektu Lokalne akcijske grupe "More 249".

Pročitaj više >

Pridružili smo se godišnjoj konferenciji mreže European Platform on Learning Mobility koja okuplja organizacije, posebno one koje rade s mladima te provode projekte mobilnosti i međusobne razmjene.

Pročitaj više >
Više novosti