Edukacije za održivo življenje

Dražen Šimleša kao gost predavač u edukativnom programu online škole European Municipalist School

05.06.2021.

Dražen Šimleša iz ZMAG-a gostovao je kao predavač u edukativnom programu online škole European Municipalist School, namijenjenom aktivizmu u gradovima i urbanim sredinama Europe. 

Predavačima na online školi European Municipalist School, 20. svibnja 2021. pridružio se i Dražen Šimleša iz ZMAG-a, održavši predavanje na temu primjene regenerativne ekonomije. Također, predstavio je i način rada Recikliranog imanja i važnost zadruge za agroekologiju i podršku ekološkoj proizvodnji hrane te rad s gradovima na temu dobre ekonomije, posebice na razvoju javnih politika za taj sektor koji se provodio u sklopu projekta Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju.

Budući da su u školi bili predstavnici brojnih inicijativa iz čitave Europe, najviše se raspravljalo o alatima i metodama koje se specifično koriste u pojedninoj zemlji, a koji su nam zajednički svima i koristimo ih neovisno gdje živimo i kakva je situacija s progresivnim idejama i regenerativnom ekonomijom.

Škola European Municipalist je nastala na tragu Fearless Cities sastanka koji je inicirao grad Barcelona prije četiri godine, okupivši predstavnike gradova posvećenih demokraciji i obrani ljudskih prava te održivom odnosu prema resursima i aktivnim politikama za ublažavanje klimatskih promjena. 

Ostale vijesti iz teme

S ciljem upoznavanja šire zajednice s pozitivnim učincima tranzicijskih inicijativa, održali smo predavanje “Energetska tranzicija – uloga građana i lokalnih zajednica” u gradu Kninu.

Pročitaj više >

Iza nas je i peta po redu radionica iz "ZERO WASTE" serije događanja u Koprivnici - radionica recikliranja plastičnih vrećica pod vodstvom naše Mateje Medić.

Pročitaj više >

Na ovogodišnjem VG FESTU, festivalu urbane kulture u Velikoj Gorici, ZMAG je još jednom pokazao kako na jednostavan i maštovit način ponovno upotrijebiti predmete koji nas svakodnevno okružuju.

Pročitaj više >
Više novosti