Prirodno graditeljstvo

Divan dan u divnom društvu: održana 5. Konvencija prirodnog graditeljstva

15.10.2021.

Uspješno smo održali petu po redu Konvenciju prirodnog graditeljstva na Recikliranom imanju u Vukomeriću.

Ovogodišnja Konvencija prirodnog graditeljstva održala se 2. listopada 2021. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, posvetivši se temama industrijske konoplje u građevinarstvu,  vrtne arhitekture u funkciji biodinamičke proizvodnje, permakulturnog dizajna, zemljanih peći te strojeva i alata za zemljane žbuke. Program ovogodišnjeg izdanja uključivao je demonstracije zelenih tehnologija i inovacija, savjetovanje stručnjaka, upoznavanje materijala i demonstracijskih objekata, predavanja i diskusije, druženje i umrežavanje, promocija filma, predstavljanje vlastitih inicijativa i projekata s mogućnošću mentoriranja te lokalni specijaliteti i boravak u veličanstvenoj prirodi.

Konvencija prirodnog graditeljstva je edukativno-promotivni događaj koji povezuje i umrežava ekološki orijentirane graditelje, projektante, naručitelje i sve zaljubljenike u tradicijsku i prirodnu arhitekturu. Osmišljena je kao platforma za razmjenu znanja, upoznavanje, promociju inovacija i održivih rješenja, a na svakom svom izdanju predstavlja rad značajnih graditelja, istraživača, praktičara, obiteljskih poduzeća, organizacija i njihove inovativne projekte. Riječ je o jedinoj manifestaciji takve vrste u Hrvatskoj.

Hvala predavačima, demonstratorima, posjetiteljima i svima koji su sudjelovali i podržali naš rad, Gradu Velika Gorica koji godinama prati i podžava naš rad i poduzeću Drezga d.o.o. zastupnicima za Husqvarnu, koji nas snabdjevaju s najboljim alatima i strojevima na svijetu.

Konvencija prirodnog graditeljstva održala se uz podršku Grada Velika Gorica i Husqvarna. Ovaj događaj sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

Od 26. do 29.5.2022. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, održan je prvi modul ovogodišnje, četvrte po redu Akademije prirodnog graditeljstva.

Pročitaj više >

U suradnji s Forumom udruga nezavisne kulture - FUNK, naš voditelj i graditelj Matko Šišak održao je u Koprivnici predavanje pod nazivom Prirodno graditeljstvo.

Pročitaj više >

Prijave za edukacijski ciklus Akademije prirodnog graditeljstva za 2022. godinu su zatvorene, a pripreme za edukaciju su u punom jeku.

Pročitaj više >
Više novosti