Agroekologija

Sudjelovali smo na okruglom stolu “Kako sačuvati tradicijske sorte i pokrenuti proizvodnju sjemenja”

11.05.2022.

U utorak, 3.5.2022. sudjelovali smo na okruglom stolu “Kako sačuvati tradicijske sorte i pokrenuti proizvodnju sjemenja” u sklopu projekta "Budućnost je ekološka".

Okrugli stol su organizirale udruge Biovrt - u skladu s prirodom i Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača kako bi se otvorio dijalog između različitih institucija i tijela koja su odgovorna za planiranje i provedbu strategija s naglaskom na ekološku proizvodnju i sjemenarstvo.
 
U sklopu dnevnog reda upoznali smo se s projektom "Budućnost je ekološka", novom sortnom listom na nacionalnoj razini, mogućnostima registracije sjemenarske proizvodnje te izazovima ekološke proizvodnje vezanima za uzgoj sjemena. Dijalog se odvijao oko ekološkog heterogenog materijala, mogućnostima skupne certifikacije i razmjene unutar udruženja proizvođača, načinima registracije tradicijskih sorti na novu sortnu listu, provođenju on farm očuvanja biljnih genetskih izvora i mogućnostima financiranja očuvanja i razvoja biljnih genetskih izvora.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2022

Pozivamo vas na besplatne Food Wave aktivnosti koje će se održati u subotu 21.05.2022. od 11 - 15 sati na Bundeku, u sklopu manifestacije Floraart.

Pročitaj više >
03 Svi 2022

Na poziv Komunalnog društva 1. Maj Labin, uputili smo se u Istru održati radionicu o eko vrtlarenju.

Pročitaj više >
25 Tra 2022

U ZMAG-u ciklus hrane počinje i završava sa sjemenom iz našeg vrta, no sakupljanje samoniklog jestivog i ljekovitog bilja iz prirode neizostavan je dio naših aktivnosti.

Pročitaj više >
Više novosti