Agroekologija

Sudjelovali smo na okruglom stolu “Kako sačuvati tradicijske sorte i pokrenuti proizvodnju sjemenja”

11.05.2022.

U utorak, 3.5.2022. sudjelovali smo na okruglom stolu “Kako sačuvati tradicijske sorte i pokrenuti proizvodnju sjemenja” u sklopu projekta "Budućnost je ekološka".

Okrugli stol su organizirale udruge Biovrt - u skladu s prirodom i Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača kako bi se otvorio dijalog između različitih institucija i tijela koja su odgovorna za planiranje i provedbu strategija s naglaskom na ekološku proizvodnju i sjemenarstvo.
 
U sklopu dnevnog reda upoznali smo se s projektom "Budućnost je ekološka", novom sortnom listom na nacionalnoj razini, mogućnostima registracije sjemenarske proizvodnje te izazovima ekološke proizvodnje vezanima za uzgoj sjemena. Dijalog se odvijao oko ekološkog heterogenog materijala, mogućnostima skupne certifikacije i razmjene unutar udruženja proizvođača, načinima registracije tradicijskih sorti na novu sortnu listu, provođenju on farm očuvanja biljnih genetskih izvora i mogućnostima financiranja očuvanja i razvoja biljnih genetskih izvora.

Ostale vijesti iz teme

21 Ožu 2023

Održali smo još jednu kvartovsku razmjenu sjemena u sklopu trodnevnog festivala "Žitnica umjetnosti na rubu grada.

Pročitaj više >
15 Ožu 2023

U srijedu, 8. ožujka 2023. održali smo radionicu ekološkog vrtlarenja u Bjelovarskoj knjižnici.

Pročitaj više >
09 Ožu 2023

3. i 4. ožujka održali smo radionice ekološkog vrtlarenja u Brodarici pod okriljem projekta  "Zavrtimo krug promjena II" u organizaciji LAG More 249.

Pročitaj više >
Više novosti