Agroekologija

Sudjelovali smo na okruglom stolu “Kako sačuvati tradicijske sorte i pokrenuti proizvodnju sjemenja”

11.05.2022.

U utorak, 3.5.2022. sudjelovali smo na okruglom stolu “Kako sačuvati tradicijske sorte i pokrenuti proizvodnju sjemenja” u sklopu projekta "Budućnost je ekološka".

Okrugli stol su organizirale udruge Biovrt - u skladu s prirodom i Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača kako bi se otvorio dijalog između različitih institucija i tijela koja su odgovorna za planiranje i provedbu strategija s naglaskom na ekološku proizvodnju i sjemenarstvo.
 
U sklopu dnevnog reda upoznali smo se s projektom "Budućnost je ekološka", novom sortnom listom na nacionalnoj razini, mogućnostima registracije sjemenarske proizvodnje te izazovima ekološke proizvodnje vezanima za uzgoj sjemena. Dijalog se odvijao oko ekološkog heterogenog materijala, mogućnostima skupne certifikacije i razmjene unutar udruženja proizvođača, načinima registracije tradicijskih sorti na novu sortnu listu, provođenju on farm očuvanja biljnih genetskih izvora i mogućnostima financiranja očuvanja i razvoja biljnih genetskih izvora.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti