Edukacija za održivi razvoj

Bili smo kreativni na kreativnoj radionici Klimatski kolaž

28.10.2020.

Mateja Medić iz ZMAG-a sudjelovala je na znanstvenoj, interaktivnoj i kreativnoj radionici Klimatski kolaž, osmišljenoj da na zabavan i pristupačan način osvijesti ljude o problemu klimatskih promjena. 

Radionica Klimatski kolaž održana je 23. listopada 2020. u Francuskom institutu u Zagrebu. Na radionici su, uz ZMAG, sudjelovali i članovi i predstavnici udruga i kolektiva ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, DOOR, Znanstvenici za klimu, Extinction Rebellion Zagreb i Zelena akcija / FoE Croatia. Bilo je jako zanimljivo i vrlo poučno i svakako ćemo novostečene vještine primjenjivati u našim edukativnim aktivnostima s odraslima, djecom i mladima kako bismo im kroz igru lakše približili informacije vezane uz klimatsku krizu. 

Ostale vijesti iz teme

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >
Više novosti