Edukacija za održivi razvoj

Bili smo eko kreativni na VG Festu i bilo nam je baš fora

16.06.2021.

U Eko kutku na VG festu održali smo radionicu kreativnog recikliranja za djecu pod nazivom Eko kreativci.

Pod sloganom Ne VGtiraj, eko reagiraj, u sklopu VG festa, 12. lipnja 2021. u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici, održan je Eko kutak u kojem je ZMAG sudjelovao s radionicom kreativnog recikliranja.

U suradnji s gradskim Upravnim odjelom za urbanizam i zaštitu okoliša i Turističkom zajednicom Velike Gorice, u sklopu VG Festa organizirane su brojne radionice za građane svih dobnih skupina, a posebno mjesto zazuele su one na temu ekologije i zaštite prirode, kojima je ujedno i obilježen Svjetski dan zaštite okoliša.

Na radionici za djecu, Eko kreativci, koju je osmislila i održala Sonja Mikulek iz ZMAG-a, izrađivali su se uporabni i dekorativni predmeti od plastičnih boca. Pritom je jedna boca poslužila za čak tri različite namjene – za oslikavanje, sadnju cvijeća i izradu zabavne igre koja je podjednako razveselila i male i velike polaznike radionice te pokazala da recikliranje može može biti zabavno i fora.

 

Ostale vijesti iz teme

ZMAG je u srpnju održao dvije kreativne radionice u sklopu ljetnog programa Ljeto kod Tesle Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Pročitaj više >

Dražen Šimleša iz ZMAG-a gostovao je kao predavač u edukativnom programu online škole European Municipalist School, namijenjenom aktivizmu u gradovima i urbanim sredinama Europe.

Pročitaj više >

Deseti vodič DIY: Izrada biljnog praha za čišćenje lica iz ZMAG-ove nove serije edukativnih materijala Što djeca trebaju znati o održivom razvoju pripremila je Ivana Turković iz ZMAG-a.

Pročitaj više >
Više novosti