Početkom svibnja u Zagrebu održan je festival "Dobra energija" na kojem je sudjelovao i ZMAG-ov član Ivan Zoković.

Pročitaj više >

ZMAG je pod vodstvom Mateje Medić održao još jednu radionicu recikliranja za djecu Osnovne škole Kralja Tomislava u Zagrebu.

Pročitaj više >

Konferencija "Zajedno znanjem" bit će posvećena rastućem problemu siromaštva i socijalne isključenosti, a održat će se 12. i 13. svibnja 2022. godine u Splitu.

Pročitaj više >

ZMAG-ov član Ivan Zoković držao je predavanja u sklopu projekta ‘’Otoci predvodnici čiste energije’’ na Braču.

Pročitaj više >

Naš stručnjak za energetske zajednice i obnovljive izvore energije, Ivan Zoković bio je gost predavač na 9. Okolišnom filmskom festivalu.

Pročitaj više >

Prošlog smo tjedna gostovali u Koprivnici gdje je naša suradnica Nikolina Alviž Deverić vodila radionicu izrade prirodne kozmetike.

Pročitaj više >

U travnju su nas posjetili učenici i profesorice Humanističke gimnazije iz Zagreba s kojima smo proveli lijep i zanimljiv dan uz aktivnosti na otvorenom.

Pročitaj više >

Čestitamo Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji koja je uvrštena na globalnu mapu svjetskog udruženja knjižničara, zahvaljujući projektu »Zelena lektira: Jabuka za srce« koji se realizirao u sklopu školskog projekta »Srce« u suradnji sa ZMAG-om.

Pročitaj više >

Dražen Šimleša održao je još jedno predavanje za studente na temu održivog razvoja u Rijeci, ovog puta na Učiteljskom fakultetu.

Pročitaj više >

U suradnji s Centrom za mir, nenasilje i ljudska prava - Osijek te u sklopu programa Mirotvorna škola, održali smo radionicu pod nazivom: Povezanost Djelovanje Dobrobit - Održivi razvoj i izgradnja mira.

Pročitaj više >

Sudjelovali smo u 34. Proljetnoj školi školskih knjižničara RH - redovnom godišnjem stručnom skupu knjižničara koji je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje.

Pročitaj više >

U suradnji s LAG "More 249" održali smo niz radionica za djecu i odrasle o održivom razvoju u Osnovnoj školi "Čista Velika".

Pročitaj više >

Na poziv profesorice Bojane Ćulum Ilić s Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, održali smo predavanje na temu održivog razvoja i kurikuluma međupredmetne teme Održivi razvoj.

Pročitaj više >

ZMAG-ov član Ivan Zoković sudjelovao je na panel diskusiji “Energetska tranzicija - grad, građani i lokalne zajednice” s ciljem upoznavanja šire javnosti s pozitivnim tranzicijskim inicijativama u Hrvatskoj.

Pročitaj više >

U sklopu projekta "Putevima ekološke renesanse" održali smo u Vukovaru dvodnevnu radionicu na temu održivog razvoja za učenike srednjih škola.

Pročitaj više >

Na događanju koje je realizirala organizacija Pokret otoka, sudjelovao je naš član Ivan Zoković s predavanjem o ulozi građana u energetskoj tranziciji.

Pročitaj više >

ZMAG je pod vodstvom Mateje Medić održao predavanje o plastičnom zagađenju i četiri radionice recikliranja plastičnih vrećica Mašta reciklira svašta za djecu OŠ Kralja Tomislava u Zagrebu.

Pročitaj više >

Dražen Šimleša gostovao je u novoj epizodi PoDcast Kolektiv-a pod nazivom Klimatske promjene: promjene u nama

Pročitaj više >

I ove godine ZMAG je sudjelovao na Ekoseminaru Zelene akcije s predavanjem o odnosu prema ekosustavima i resursima.

Pročitaj više >

U sklopu programa radionica u organizaciji Vizkulture pod nazivom Kako misliti urbanizam i javni prostor? ZMAG je održao online predavanje te ugostio polaznike radionica na Recikliranom imanju.

Pročitaj više >

Ekološka poljoprivreda i kratki lanci opskrbe u svrhu održivog razvoja lokalne zajednice bila je tema predavanja koje je ZMAG održao u Požegi.

Pročitaj više >

Projekt Food Wave i Reciklirano imanje predstavljeni učenicama i učenicima II. gimnazije u Zagrebu.

Pročitaj više >

ZMAG se odazvao pozivu European Platform on Learning Mobility i održao online predavanje o održivosti.

Pročitaj više >

U sklopu programa Zelena lektira koji provodi Prva riječka hrvatska gimnazija, učenice i učenici 2.b i 2d. razreda posjetili su Reciklirano imanje u Vukomeriću.

Pročitaj više >

Posjetili smo Rijeku i u Gradskoj knjižnici na Trsatu održali predavanje na temu održivosti u postpandemijskom svijetu.

Pročitaj više >

Prijavite se za trening Održivi razvoj kroz Erasmus+ i Europske snage solidarnosti koji će se održati u Hrvatskoj od 12. do 15. listopada 2021.

Pročitaj više >

Kao dio inicijative za klimu u školama, ZMAG nastavlja podupirati edukaciju za održivi razvoj u našim školama i cjelokupnom obrazovnom sustavu.

Pročitaj više >

U ovogodišnjem ljetnom laboratoriju udruge Domino sudjelovao je i ZMAG, a razgovaralo se o otpornosti gradova i građanskoj participaciji.

Pročitaj više >

ZMAG je u srpnju održao dvije kreativne radionice u sklopu ljetnog programa Ljeto kod Tesle Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Pročitaj više >

U Eko kutku na VG Festu održali smo radionicu kreativnog recikliranja za djecu pod nazivom Eko kreativci.

Pročitaj više >

Dražen Šimleša iz ZMAG-a gostovao je kao predavač u edukativnom programu online škole European Municipalist School, namijenjenom aktivizmu u gradovima i urbanim sredinama Europe.

Pročitaj više >

Deseti vodič DIY: Izrada biljnog praha za čišćenje lica iz ZMAG-ove nove serije edukativnih materijala Što djeca trebaju znati o održivom razvoju pripremila je Ivana Turković iz ZMAG-a.

Pročitaj više >

Održano online predavanje Reciklirano imanje Vukomerić – primjeri dobrih praksi u sklopu projekta (O)drži moj korak za srednjoškolce iz Siska i Hrvatske Kostajnice.

Pročitaj više >

Deveti vodič DYI: Kreativno recikliranje plastičnih vrećica iz ZMAG-ove nove serije edukativnih materijala Što djeca trebaju znati o održivom razvoju pripremila je Mateja Medić iz ZMAG-a.

Pročitaj više >

Osmi vodič Zdravo i održivo dobro je za sve iz ZMAG-ove nove serije edukativnih materijala Što djeca trebaju znati o održivom razvoju pripremila je Mateja Medić iz ZMAG-a.

Pročitaj više >

U organizaciji Goethe Instituta, ZMAG je održao radionicu kreativnog recikliranja: Mašta reciklira svašta.

Pročitaj više >

 U sklopu suradnje ZMAG-a i Udruge žena Velike Pisanice, u travnju je održana i vrtlarska radionica za osnovnoškolce.

Pročitaj više >

ZMAG je ugostio grupu učitelja i ravnatelja koji su došli u posjetu Recikliranom imanju u sklopu projekta UZBRDO – Učim Zamišljam Biram Rastem Djelujem Održivo.

Pročitaj više >

U skopu projekta Hoću to! 4 na Recikliranom imanju u Vukomeriću održana je interaktivna i praktična radionica s ciljem upoznavanja šume, na kojoj su sudjelovali učenici područnih škola Dubranec i Lukavec.

Pročitaj više >

Nakon uspješne suradnje prošle godine, ZMAG je ponovno sudjelovao na seminaru pod nazivom Škola lokalne održivosti, čiji je cilj potaknuti diskusiju o boljoj, zelenoj budućnosti, kao i tranziciji koju je potrebno provesti u gradovima i općinama.

Pročitaj više >

Sedmi vodič Život je sretniji s manje otpada iz ZMAG-ove nove serije edukativnih materijala Što djeca trebaju znati o održivom razvoju pripremila je Mateja Medić iz ZMAG-a.

Pročitaj više >

Šesti vodič vodič Cilj po cilj do održivog razvoja iz ZMAG-ove nove serije edukativnih materijala Što djeca trebaju znati o održivom razvoju pripremio je Dražen Šimleša.

Pročitaj više >

U zadnjem mjesecu projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost održana još jedna serija volonterskih akcija u sedam velikogoričkih osnovnih škola.

Pročitaj više >

Peti vodič vodič Pravednost je vrlina i u trgovini iz ZMAG-ove nove serije edukativnih materijala Što djeca trebaju znati o održivom razvoju pripremio je Dražen Šimleša.

Pročitaj više >

Četvrti vodič Fora je imati mali ekološki otisak iz ZMAG-ove nove serije edukativnih materijala Što djeca trebaju znati o održivom razvoju pripremio je Dražen Šimleša.

Pročitaj više >

Završetak provedbe ZMAG-ovog edukacijskog projekta EdUTOPIJA 21 – Stvaramo održivu budućnost obilježila je konferencija na temu obrazovanja za održivu budućnost i škola 21. stoljeća koje kreiraju lidere održive budućnosti.

Pročitaj više >

ZMAG i Zelena akcija održali su terensku edukaciju o održivom razvoju u sklopu projekta Škole održivosti.

Pročitaj više >

Treći vodič Sretan život = kvalitetan život iz ZMAG-ove nove serije edukativnih materijala Što djeca trebaju znati o održivom razvoju pripremio je Dražen Šimleša.

Pročitaj više >

U okviru projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost i radionice Jačanje kompetencija djece i mladih za rješavanje problema u lokalnoj zajednici, učenici PŠ Dubranec osmislili su dva projekta za zajednicu.

Pročitaj više >

U sklopu suradnje ZMAG-a i Udruge žena Velike Pisanice, tijekom veljače i ožujka održano je nekoliko predavanja i radionica za učenike osnovnih i područnih škola.

Pročitaj više >

U okviru projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost i radionice Jačanje kompetencija djece i mladih za rješavanje problema u lokalnoj zajednici, učenici OŠ Novo Čiče osmislili su pet projekata za zajednicu.

Pročitaj više >

U okviru projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost i radionice Jačanje kompetencija djece i mladih za rješavanje problema u lokalnoj zajednici, učenici OŠ Kumičić osmislili su pet projekata za zajednicu.

Pročitaj više >

Drugi vodič Lov na samoniklo bilje iz ZMAG-ove nove serije edukativnih materijala Što djeca trebaju znati o održivom razvoju pripremila je ZMAG-ova vrtekica Sendy Osmičević.

Pročitaj više >

Zašto je obrazovanje o održivom razvoju od presudne važnosti i koje korake projekt EdUTOPIJA 21 čini prema održivoj budućnosti pitali smo tri učiteljice.

Pročitaj više >

Prvi vodič Kompostiranje je i djeci super iz ZMAG-ove nove serije edukativnih materijala Što djeca trebaju znati o održivom razvoju pripremila je ZMAG-ova vrtekica Sendy Osmičević.

Pročitaj više >

Predavanje o ekološkom otisku za škole koje sudjeluju u projektu Otapam li ledenjake? pratilo je 92 srednjoškolca koji su aktivno sudjelovali u traženju odgovora na pitanje kako smanjiti ekološki otisak.

Pročitaj više >

Novo i vrijedno izdanje u ZMAG-ovoj izdavačkoj djelatnosti je praktični priručnik Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj koji je dostupan za besplatno preuzimanje u našoj Bazi znanja.

Pročitaj više >

Aktualni projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost predstavlja Antonia Banović, voditeljica projekta.

Pročitaj više >

Jedno od predavanja ovogodišnjeg Jesenskog eko-seminara Zelene akcije bilo je na temu Odnos prema prirodi i resursima, a održao ga je Dražen Šimleša iz ZMAG-a.

Pročitaj više >

Obrazovni modul za odrasle #7: Promišljanje o promjenama i kako ih mjeriti? – upoznavanje s teorijom promjene i metodom osmišljavanja jednostavnog plana evaluacije.

Pročitaj više >

U sklopu interaktivnog umjetničkog projekta Earth Speakr, međunarodno poznatog umjetnika Olafura Eliassona, ZMAG je 7. i 14. studenog 2020. održao online predavanja i kreativne radionice za djecu i mlade. 

Pročitaj više >

Obrazovni modul za odrasle #6: Kako kvalitetno financirati inicijativu – crowdfunding i projektno financiranje

Pročitaj više >

Obrazovni modul za odrasle #5: Komunikacija u svrhu zagovaranja – koji su oblici zagovaranja i kako zagovarati uvođenjem promjena za održivi razvoj

Pročitaj više >

Prijavite se na treći pjesničko–ekološki rezidencijski program, ovaj put na temu dobre ekonomije, koji će se, pod nazivom Siječanj za sjećanje, održati od 15. do 17. siječnja 2021. godine na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >

Nakon brojnih edukativnih predavanja održanih u sklopu projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost, na kojima su se osnovnoškolci mogli upoznati s ekološkim, društvenim i ekonomskim aspektom održivog razvoja, došlo je vrijeme i za akciju!

Pročitaj više >

Mateja Medić iz ZMAG-a sudjelovala je na znanstvenoj, interaktivnoj i kreativnoj radionici Klimatski kolaž, osmišljenoj da na zabavan i pristupačan način osvijesti ljude o problemu klimatskih promjena. 

Pročitaj više >

Novim radionicama za osnovnoškolce nastavlja se suradnja ZMAG-a s Udrugom žena Velika Pisanica.

Pročitaj više >

Učitelji OŠ Velika Pisanica posjetili su Reciklirano imanje i upoznali se s radom ZMAG-a te time obilježili Dan učitelja.

Pročitaj više >

Učenici OŠ Velika Pisanica sudjelovali su na ZMAG-ovim radionicama zdrave hrane i ekološkog vrtlarenja te su posadili svoj mali školski vrt za koji će se brinuti svi zajedno.

Pročitaj više >

U okviru nastavka ZMAG-ove suradnje s udrugama Zelena Istra i Centar za mirovne studije na projektu Znanje za održivo djelovanje, ZMAG je u Zagrebu održao dvodnevnu edukaciju o održivom razvoju.

Pročitaj više >

Na radionici izrade veganskog sushija naučili smo izraditi futumaki, usumaki, Kalifornija maki, nigiri sushi i tamari sushi.

Pročitaj više >

U Zvonjalici se pričalo o ekologiji, održivom razvoju i ZMAG-ovom projektu EdUTOPIJA 21.

Pročitaj više >

Vrtekice su posjetile Šibenik gdje su održale niz radionica o održivom življenju, nakon čega su istražile Memorijalni centar Fausta Vrančića na Prviću i Restauratorski odjel u Šibeniku.

Pročitaj više >

Obrazovni modul za odrasle #4: Učenje kroz suradnju i osnove projektnog planiranja – što je to projektni menadžment i kako isplanirati projektni prijedlog

Pročitaj više >

Obrazovni modul za odrasle #3: Kako se učinkovito organizirati, surađivati, kreirati i voditi promjene, dijeliti međusobno znanja i vještine te kako pokrenuti konkretne akcije u lokalnoj zajednici

Pročitaj više >

Iako se na raspored ponovno vraćaju radionice i predavanja u kojima se sudjeluje uživo, ZMAG nastavlja i sa svojim online edukativnim aktivnostima.

Pročitaj više >

ZMAG i Udruga žena Velike Pisanice učili su osnovnoškolce o otpadu i plastici te recikliranju stare odjeće.

Pročitaj više >

Što je to kvaliteta života i kakve to veze ima s okolišem te Otpad i plastika nazivi su posljednjih radionica održanih u okviru projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost prije odluke o obustavi nastave.

Pročitaj više >

Obrazovni modul za odrasle #2: Timsko istraživanje, identificiranje potencijalnih suradnika, metode mapiranja i uključivanja različitih dionika

Pročitaj više >

ZMAG je na Konferenciji o održivom razvoju, u sklopu projekta Ulična oaza – dijalog s mladima o urbanom prostoru, održao predavanje za srednjoškolce u Rijeci.

Pročitaj više >

Učenici velikogoričkih osnovnih škola u sklopu projekta EdUTOPIJA 21 naučili su mjeriti ekološki otisak i izraditi prirodnu kozmetiku.

Pročitaj više >

Nastavljena je suradnja ZMAG-a s udrugom Breza iz Osijeka, u sklopu koje je održano predavanje polaznicima programa Start the Change.

Pročitaj više >

Obrazovni modul #1: Što je to održivi razvoj, kako prepoznati potencijale i prirodne resurse zajednice te kako rješavati probleme u skladu s održivim razvojem i unaprjeđivanjem održive zajednice.

Pročitaj više >

Počinju besplatni obrazovni moduli za građane Velike Gorice pod zajedničkim nazivom Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj.

Pročitaj više >

ZMAG je pred kraj godine ugostio udrugu Odraz i njihove učitelje i učiteljice iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka s kojima rade na obrazovanju za održivi razvoj.

Pročitaj više >

Proglašeni su pobjednici Žutog okvira za održivi razvoj, znanost i obrazovanje 2019, a u kategoriji održivog razvoja "Iskorijeniti glad, poboljšati ishranu te promovirati održivu poljoprivredu" nagradu odnosi ZMAG.

Pročitaj više >

Iza nas je završni, treći po redu trening o održivom razvoju za učitelje i učiteljice s Murtera i okolnih mjesta.

Pročitaj više >

Održana je studijska posjeta Udruge Bioteka Recikliranom imanju u sklopu projekta Lora – Labaratorij održivog razvoja u kojem se nastavnici osnovnih i srednjih škola dodatno educiraju za razne društvene teme.

Pročitaj više >

Nastavljaju se jesenske edukativne aktivnosti u sklopu projekta EdUTOPIJA 21.

Pročitaj više >

Održali smo preslatku radionicu filcanja vunom za vrtićance!

Pročitaj više >

Nastavak suradnje ZMAG-a i udruge Argonauta s novim ciklusom predavanja o održivom razvoju.

Pročitaj više >

Dane kolektivne sadnje drveća proveli smo kopajući i sadeći s osnovnoškolcima – i sada imamo pravi Šumski vrt!

Pročitaj više >

Održano prvo predavanje projekta EdUTOPIJA 21 za osnovnoškolce na temu zdrave prehrane i održive potrošnje.

Pročitaj više >

U Parku prirode Krka u Lozovcu održan je ciklus predavanja o održivom razvoju, ekološkom otisku i kvaliteti života.

Pročitaj više >

ZMAG nastavlja širiti granice suradnje s umjetničkom organizacijom Crvena iz Sarajeva.

Pročitaj više >

U četiri zagrebačka doma za starije ljeto je bilo zabavno i radno – realizirano je čak osam radionica kreativnog recikliranja odjeće i plastičnih vrećica.

Pročitaj više >

Reciklirano imanje ponovno je ugostilo zanimljivu i zabavnu Ljetnu školu Udruge studenata Europe.

Pročitaj više >

Što nas potiče da mijenjamo svijet – s tim pitanjem došli su nas posjetiti mladi i znatiželjni ljudi iz francuskog CCFD-a.

Pročitaj više >

Zajedno smo jači – sastali smo se s predstavnicima Grada Velike Gorice, u suradnji s kojim ostvarujemo zanimljive projekte.

Pročitaj više >

Ponovno smo bili u Rijeci, ovog puta kao podrška dugogodišnjim partnerima i prijateljima iz udruge SMART.

Pročitaj više >

Mini turneja zbirke pjesama Tragovi u snijegu – sjeme za budućnost; promocija u Zadru, Đakovu i Rijeci.

Pročitaj više >

Okrenuli smo prvu stranicu nove priče – kreće projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost.

Pročitaj više >

Razgovarali smo o socijalnom poduzetništvu, permakulturi, radu s mladima... razmijenili iskustva i dobre prakse te dogovorili buduće suradnje.

Pročitaj više >

Podružili smo se s pčelama, naučili kako postati (bolji) pčelari i čuli neke nevjerojatne priče.

Pročitaj više >

Odazvali smo se pozivu Tehničkog muzeja Nikola Tesla i održali kreativno-ekološku radionicu za osobe starije od 55 godina.

Pročitaj više >

Učenici izbornog predmeta Politička geografija gimnazije iz Karlovca učili su o održivosti lokalnih zajednica, permakulturi i obnovljivim...

Pročitaj više >

Kroz novu suradnju do osnaživanja poučavanja ekonomske dimenzije u Građanskom odgoju i obrazovanju.

Pročitaj više >

Gostovali smo u emisiji Hrvatskog radija Zašto smo zajedno i svašta smo im ispričali!

Pročitaj više >

Neki vole cvijeće, neki rajčice, a neki – bukovače! Upravo za njih organizirali smo radionicu kućnog uzgoja bukovača.

Pročitaj više >

Zajedno s ekipom iz Zero EWaste Croatia održali smo "bezotpadnu" radionicu i razmijenili iskustva i znanja o tome kako smanjiti količinu otpada s kojom se svakodnevno borimo.

Pročitaj više >

Uspješna suradnja s udrugom Breza nastavila se kroz njihov hvale vrijedan program Start the Change u sklopu kojeg je ZMAG održao predavanje o održivom razvoju.

Pročitaj više >