72 sata bez kompromisa

20.10.2018.

Dana 19. Listopada priključili smo se međunarodnom volonterskom projektu 72sata bez kompromisa koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt se provodi u devet europskih zemalja, Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednosti projekta. Dan nam je bio sunčan i idealan za akciju oko vrtnih aktivnosti; tako da su nam naše tri krasne volonterke uz svog voditelja Petra, pomogle da pripremimo materijal za kompostnu hrpu, a Cvijeta ih je uvela u sve te čari kompostiranja . Dok se veselo društvo zabavljalo sa sjeckanjem i pripremanjem biomase, ostatak nas je dočekao prepun kamion – hmm ..biomase – tj. drvne sječke, donirane od strane Hamar-prometa - pa im se ovim putem još jednom zahvaljujemo. Zaključak dana nam je bio „kad se male ruke slože“ (uz pjesmu, naravno)…

Ostale vijesti iz teme

U ponedjeljak, 27.11. 2023. održali smo posljednju ovogodišnju edukaciju za mlade o povezanosti hrane i klime koja se provodi u sklopu projekta Naša dobra hrana. 

Pročitaj više >
29 Stu 2023

Akciju sadnje hrasta lužnjaka u Turopoljskom lugu organizirao je LAG Zrinska gora - Turopolje u sklopu projekta "Pluća turopoljskog kraja."

Pročitaj više >
27 Stu 2023

U petak 17.11. 2023. posjetili smo obitelj Marelja koji grade jedinstvenu niskoenergetsku kuću od slame u Koprivnici. Pogledajte kako izgleda proces njene gradnje.

Pročitaj više >
Više novosti