Proslavili smo 25. rođendan Recikliranog imanja

10.06.2024.

U subotu 25.5.2024. proslavili smo velikih 25 godina Recikliranog imanja, uz bogat cjelodnevni i večernji program.

Četvrt stoljeća nam je prošlo u stvaranju ove nevjerojatne životne priče. Sanjali smo uravnotežen život u skladu s prirodom u dobrom društvu, slobodu, neovisnost, održivo domaćinstvo, edukacijski centar, ruralni inkubator ideja, mjesto za igranje i istraživanje, ishodište za okupljanje zajednice, autonomnu zonu i još sto čuda. Gotovo sve to stvorili smo iz nule, bez puno znanja i novaca, mladi i nadobudni, ali uz jasan cilj, životnu posvećenost i kontinuirani rad i učenje. Sreća je velika. Zanos još veći. Nakon svih ovih godina i svega što smo prošli, često imamo osjećaj da smo na početku, da naše vrijeme tek dolazi i da moramo još puno toga dati ovom društvu.

Hvala svim dragim ljudima i organizacijama koji su s nama i uz nas stvarali ovaj mali raj u srcu Vukomeričkih gorica.

Dan je bio ispunjen edukativnim i zabavnim aktivnostima, a veliku galeriju fotografija s događanja potražite na LINKU.

Ostale vijesti iz teme

17 Srp 2024

Skupština je održana u Ženevi kako bi se obilježila proslava 20 godina rada lokalne članice mreže APRES-GE.

Pročitaj više >

U sklopu ciklusa edukacija koje provodimo u suradnji s Centrom mladih Ribnjak, nakon vrtlarske radionice u svibnju, uslijedila je radionica kreativnog recikliranja plastičnih vrećica.

Pročitaj više >
12 Srp 2024

Trodnevnim Ideathon treningom započeo je zajednički projetk Goethe Instituta i ZMAG-a "Common Waste – Common Libraries" koji je okupio 17 sudionika iz sedam zemalja regije.

Pročitaj više >
Više novosti