Uskoro Festival prirodnog graditeljstva – prijavite se! - ODGOĐENO!

Opet gradimo zajedno i prirodno – budite i vi dio ove super priče!

Prvi Festival prirodnog graditeljstva održat će se od 19. do 22. lipnja 2020. u srcu Parka prirode Papuk, na Shumskoj farmi u Kokočaku. U okviru Festivala, tijekom četiri intenzivna radna dana s 20 polaznika, 7 učitelja i 10 volontera, sagradit će se prva kuća od konoplje u Hrvatskoj.

Festival prirodnog graditeljstva obuhvaća 36 sati praktične nastave, 5 edukacijskih modula, 7 edukatora i 7 teorijskih predavanja. Sudionike očekuju demonstracije zelenih tehnologija i inovacija, savjetovanje stučnjaka, praktičan rad rukama, upoznavanje materijala, zanimljiva predavanja, druženje i umrežavanje, video workshop i filmske večeri, predstavljanje vlastitih inicijativa i projekata s mogućnošću mentoriranja, lokalni specijaliteti, koncerti i boravak u veličanstvenoj netaknutoj prirodi.

Prirodno graditeljstvo podrazumijeva korištenje lokalnih, prirodnih i recikliranih materijala čija proizvodnja ima nizak ekološki otisak i ne zahtjeva visoki udio industrijske obrade materijala. Najčešći građevinski materijali su slama, drvo, kamen, zemlja, cigla, konoplja, ovčja vuna i trska. Prirodno graditeljstvo brine o energetskoj učinkovitosti koristeći obnovljive izvore energije za funkcioniranje građevina naslanjajući se na bogatu graditeljsku tradiciju i suvremene zelene tehnologije. Zbog niza kvalitativnih prednosti ljudi se sve češće okreću prirodnim rješenjima u stanovanju.

Cilj festivala je izgraditi kuću na Shumskoj farmi s minimalnim ekološkim otiskom po konceptu 90%/2km (90% materijala nađenog u radijusu od 2km).

Kotizacija za ukupan program iznosi 3.000,00 kn. Broj sudionika je ograničen na 20 osoba.

Prijave za sudjelovanje na festivalu su zatvorene – radionica je popunjena. Festival možete posjetiti na Dan otvorenih vrata Shumske farme, 21.6.2020. od 11:00 sati.

Zahvaljujemo svima od srca na prijavama, interesu i dobroj volji.

Ovo je tek početak :)

Vidimo se!