Oganj 2024 – festival energije u permakulturi

15 Lip 2024 11:00 - 20:00

Dragi prijatelji permakulture, ljubitelji održivosti i zagovornici energetske autonomije, s veseljem vas pozivamo na zajedničko putovanje u svijet energije, zajedništva i održivosti na festivalu Oganj 2024!

Ovogodišnji festival posvećen je energiji u permakulturi i putu prema energetskoj neovisnosti kroz istraživanje inovativnih pristupa održivosti, pionirskih koncepata energetskih zadruga i zajednica koje potiču zajedničko vlasništvo i upravljanje energijom. Festival je prilika da se okupimo kao zajednica koja cijeni održivost i želi stvoriti pozitivan utjecaj na okolinu. Bit će to dan ispunjen inspirativnim predavanjima, radionicama, panel raspravama i interaktivnim aktivnostima koje će voditi stručnjaci iz područja obnovljivih izvora energije, permakulture i održivog življenja. Osim edukacije, očekuje nas i zabava. Uživat ćemo u glazbi, hrani i druženju, stvarajući inspirativnu atmosferu za buduća djelovanja i projekte.

Kroz bogat program obuhvatit ćemo sljedeće:

  • Energetske zajednice: Saznajte sve o revolucionarnim modelima energetskih zajednica koje potiču suradnju, samoodrživost i pravednu raspodjelu energije.
  • Energetske zadruge: Otkrijte moć kolektivnog djelovanja kroz energijske zadruge koje omogućuju lokalno vlasništvo nad energetskim resursima.
  • Permakultura: Učimo od prirode! Saznajte kako permakultura može transformirati naše zajednice kroz održive prakse i život u skladu s ekosustavima.
  • Energetska neovisnost: Putujemo prema budućnosti bez ograničenja energije! Istaknut ćemo primjere i tehnologije koje podržavaju energetsku neovisnost na lokalnoj i globalnoj razini.

Pridružite nam se kako bismo zajedno graditi mostove prema održivoj budućnosti. Oganj 2024 je poziv na djelovanje, na zajedničko stvaranje promjena koje su toliko neophodne za našu planetu i buduće generacije.

Datum: 15.06.2024.

Mjesto: Reciklirano imanje Vukomerić

Detaljan program stiže uskoro!

Program festivala održava se uz financijsku podršku Rosa Luxemburg Stiftung.

Sudjelovanje na festivalu je u potpunosti besplatno, no radi lakše organizacije potrebna je prijava na linku: https://forms.gle/rupd9qXrA7wxDMkA7

Kontakt: mateja.medic@zmag.hr